*PRESENTACIÓ DEL BLOG:

BENVINGUTS I BENVINGUDES a aquest recurs didàctic i innovador que ens ofereix un espai virtual on COMPARTIR idees i experiències amb altres amics i amigues de l’Educació Física!. Espere siga un mitjà de comunicació complementari que m’ajude a reforçar i donar a conèixer allò que fem el meu alumnat i jo amb la nostra amiga, en el pati o gimnàs de l'escola. Inicie aquest nou repte, motivada per difondre la importància de l’Educació Física per a la nostra SALUT (psicosociofísica) i per continuar APRENENT i CONÈIXER-LA cada vegada més. Pretenc a la fi, aconseguir que tant l’alumnat com la resta de la comunitat educativa, la valoren i estimen con realment es mereix; com una AMIGA que ens pot acompanyar i ajudar en el camí de tota la nostra vida.

21 nov 2013

DRAMATITZANT: TU DE QUÈ TENS POR?

A finals d'Octubre i principis de Novembre, hem realitzat diverses sessions de dramatització ambientades en "Halloween" dins del contingut d'Expressió corporal. 
Així doncs, l'alumnat havia de portar algun element (barret, tela, màscara, mocador....) per a disfressar-se a classe i convertir-se en personatges que ens fan por i que apareixen a la literatura, les pel-lícules, els dibuixos....Hem realitzat diferents jocs dramàtics com fer amb el seu cos: mímica, gestos, veus, sorolls per a transformar-se en vampirs, fantasmes, monstres, bruixes, zombis......També, en grups reduïts, han hagut d'inventar-se escenes curtes de por, que després havien de representar per a la resta de la classe.
A més a més, enguany hem decorat i ambientat el nostre gimnàs gràcies a la col-laboració i treball de l'alumnat de 6éPIP, en classe de plàstica amb la realització  d'unes garlandes de rates penades, d'aranyes, fantasmes, carabasses, dibuixos pintats i alguns cartells com podeu vore en les fotos.
És a dir, hem aprofitat la festivitat de l'1 de Novembre que es celebra en molts llocs del món recordant als essers volguts que han faltat, per a treballar sobre les pròpies pors. Concretament sobre quin paper té la POR en la nostra vida?. Qui no té o ha tingut por a algo o millor dit, a moltes coses?. La por ens acompanya des de que comencem a tindre un poc de coneixement. Por a caure i fer-nos mal quan aprenem a caminar, a que no ens estimen els nostres pares si no fem el correcte, por a equivocar-se, por a lo nou i desconegut en cada moment de la nostra vida, por a.....
A mesura que creixem anem afrontant poc a poc les diferents pors que ens vénen i que també van canviant i  moltes d'elles, les superem. Per eixemple quan aprenem activitats físiques noves com: anar en bici, patinar, nadar....
Les pors que afrontem amb valentia ens transformen i superar-les, ens fan més segurs de nosaltres mateixa i sobretot, més forts mentalment per a afrontar altres experiències noves i difícils. Hi han pors o fòbies que costen molt de superar i inclús de vegades, ens acompanyen molt de temps però està clar que sense valentia i voluntat sempre estaran ahí.
Perdoneu per la qualitat d'algunes fotos, però no sé quin encanteri va sofrir la meua camera durant aquesta unitat didàctica, que es va avariar. M'imagine que seria de tanta por que va patir o potser, perquè ja li tocava, qui sap?. Espere que a vosaltres, no us passe res estrany al mirar-les!. AUUUhhhhh!...

FOTOS DRAMA CINQUES                                           FOTOS  DRAMA  SISES

No hay comentarios:

Publicar un comentario