*PRESENTACIÓ DEL BLOG:

BENVINGUTS I BENVINGUDES a aquest recurs didàctic i innovador que ens ofereix un espai virtual on COMPARTIR idees i experiències amb altres amics i amigues de l’Educació Física!. Espere siga un mitjà de comunicació complementari que m’ajude a reforçar i donar a conèixer allò que fem el meu alumnat i jo amb la nostra amiga, en el pati o gimnàs de l'escola. Inicie aquest nou repte, motivada per difondre la importància de l’Educació Física per a la nostra SALUT (psicosociofísica) i per continuar APRENENT i CONÈIXER-LA cada vegada més. Pretenc a la fi, aconseguir que tant l’alumnat com la resta de la comunitat educativa, la valoren i estimen con realment es mereix; com una AMIGA que ens pot acompanyar i ajudar en el camí de tota la nostra vida.

29 jun 2012

EL MÓN DEL CIRC: LA MÀGIA DE L'ESCOLA PÚBLICA

El món del circ és un lloc on es valora la gran DIVERSITAT dels seus components. On cadascú, ha de descobrir les seues capacitats i limitacions (conèixer-se millor) i aprendre a desenvolupar-les. És aquesta diversitat la que enriqueix aquest món i a la vegada, tracta d'aconseguir que cadascú, trobe el seu lloc. De manera que gràcies a l'esforç de tots i totes, és puguen crear espectacles apassionants que porten la felicitat al públic i no deixen de sorprendre'l. A més a més, ens mostra un estil de vida on sempre es camina buscant una UTOPÍA: La LLIBERTAT. La seua MÀGIA  i ART consisteix precisament en: aconseguir fer possible, allò que aparentment no ho semblava. És mitjançant el llenguatge universal de la fantasía, de l'expressió corporal, la música i el moviment que aconseguixen despertar els somriures del públic i transmetre un missatge positiu d'esperança. Perquè en aquest món màgic, els que són diferents són aplaudits amb força per compartir amb els altres allò que els fa únics. Per a mí l'essència i  màgia de l'ESCOLA PÚBLICA, és precisament que defensa la riquesa que ens aporta la diversitat d'idees, de cultures, de llengües i que per damunt de tot tracta d'educar per a ser persones tolerants, obertes de ment, empàtiques, reflexives, crítiques i amb voluntat d'aprendre i millorar.
Per tot açò que ens pot aportar el món del circ, aquest tercer trimestre, hem treballat aquesta temàtica. Per això, s'hem convertit en alguns dels personatges que formen part d'aquest món com: els pallassos, els malabaristes, els forçuts i forçudes, els acrobates, els trapecistes... Així, hem pogut treballar la cooperació amb malabars per parelles o grups, la coordinació oculo-manual, els equilibris, la creativitat, l'expressió corporal, figures sencilles d'acrogimnàsia, percepció espacial i temporal (el ritme), la concentració....
A continuació, us deixe com sempre els enllaços a les FOTOS de l'alumnat realitzant les diferents activitats i en aquesta ocasió, també us deixe l'enllaç a un curmetraje que m'ha semblat molt bònic i interessant. Aquest mostra com ha evolucionat el món del circ i la gran capacitat humana de superació de les dificultats que ens pot portar a reflexionar sobre les coses importants. Jo m'he quedat amb dues frases que apareixen en aquest, que diuen: "La bellesa que pot nàixer de les cendres" "Quan més difícil és la prova, més gran és el triomf".   
Per si voleu indagar i aprofundir més, el protagonista principal del curtmetratge s'anomena NICK VUJICIC i dòna conferències amb el lema: SENSE LÍMITS.

QUE PASSEU MOLT BON ESTIU!!

FOTOS SEGON                  FOTOS  TERCER                  FOTOS QUART

 http://www.youtube.com/watch?v=ku-VQrdgvsM&feature=related




No hay comentarios:

Publicar un comentario