*PRESENTACIÓ DEL BLOG:

BENVINGUTS I BENVINGUDES a aquest recurs didàctic i innovador que ens ofereix un espai virtual on COMPARTIR idees i experiències amb altres amics i amigues de l’Educació Física!. Espere siga un mitjà de comunicació complementari que m’ajude a reforçar i donar a conèixer allò que fem el meu alumnat i jo amb la nostra amiga, en el pati o gimnàs de l'escola. Inicie aquest nou repte, motivada per difondre la importància de l’Educació Física per a la nostra SALUT (psicosociofísica) i per continuar APRENENT i CONÈIXER-LA cada vegada més. Pretenc a la fi, aconseguir que tant l’alumnat com la resta de la comunitat educativa, la valoren i estimen con realment es mereix; com una AMIGA que ens pot acompanyar i ajudar en el camí de tota la nostra vida.

31 mar 2011

“MUNTEM SOBRE RODES”: UNA EXPERIÈNCIA POSITIVA


Durant el segon i  part del tercer trimestre en les classes d’Educació Fisica de primer cicle i tercer de primària, hem estat treballant una unitat didàctica anomenada “Muntem sobre rodes”. Per a poder fer-ho necessitava la col-laboració per una banda de l’alumnat i les seues famílies per a que portaren al cole el seu propi material de rodes un dia concret de la setmana. Aquest material, podia ser un patinet,  un monopatí o uns patins (de quatre o en línia)  amb les proteccions pertinents (sobretot de genolls i mans). Per altra part necessitava de la paciència i col-laboració de les tutores i demés companyes per a que l’alumnat poguera deixar i replegar el material (pel matí només arribar i per la vesprada del mateix dia respectivament). La realitat socioeconòmica de l’alumnat i del moment de crisi que vivim ha determinat que  la unitat didàctica l’haja plantejada des de la diversitat de material de rodes que cadascú poguera aportar. Tot i que aquesta diversitat, fera més complexa l’organització de les sessions. Tanmateix l’experiència ha sigut prou positiva, tant per a l’alumnat com per a mí. Aquest contingut sobre rodes, m’ha permés iniciar la conscienciació de  l’alumnat en la importància de les mesures de seguretat vial quan empraven cada tipus de material. A més a més, de treballar l'EQUILIBRI DINÀMIC i la PERCEPCIÓ ESPACIAL-TEMPORAL, han hagut d’aprendre a compartir el seu material amb els altres i a fer un ús adequat d’aquest i de l’espai. Hem treballat la RESPONSABILITAT per a portar el material el dia que tocava, per a emprar-lo adequadament respectant les normes de seguretat, sobretot quan empraven un material prestat per un company/era. També hem aprés a caure adequadament i a ser prudents en la conducció no excedint-se en la velocitat i controlant les distàncies per a frenar amb seguretat i no xocar amb ningú. Per altra banda hem fet ús dels companys-ajudants que de vegades tenien o no material i s’encarregaven d’ajudar a aquells compays que no teniem encara molt de domini amb els patins. Però sobretot mitjançant aquest contingut, els he volgut ensenyar que per a APRENDRE ALGO NOU, HEM D'AFRONTAR LES NOSTRES PORS I AMB PRECAUCIÓ INTENTAR-HO, PERSISTIR I NO RENDIR-SE. Saber que cada vegada que caiguem, és una oportunitat per a començar de nou, per a tractar d'aprendre dels errors i  tractar de millorar la próxima vegada. Considere que des de menuts, han d'aprendre a alçarse cada vegada que caiguen, a demanar ajuda quan la necessiten i que gaudir de les coses que valen la pena (en aquest cas; saber patinar o rodar) suposa sempre un esforç que només persistint s'aconsegueix.
Vull agrair a tots i a totes la vostra col-laboració, esforç i paciència, que ha permés realitzar aquesta unitat.                                                                                  
MOLTES GRÀCIES  I A CONTINUAR RODANT AMB PRECAUCIÓ!.                      

Ací teniu els enllaços per a veure les fotos de l’alumnat jugant sobre rodes:

FOTOS DE PRIMER                  FOTOS  DE SEGON                    FOTOS DE TERCER

2 comentarios:

  1. Benvinguda a les bloggeres del Cervantes. M'alegre molt que t'hages decidit. Enhorabona i ànim per continuar.Des d'ara ja tens una seguidora fidel.
    Estic d'acord en que l'experiència "Muntem sobre rodes" ha estat del tot positiva per al nostre alumnat. Felicitats pel teu treball.

    ResponderEliminar
  2. Hello! Bienvenida a este particular "club de boggers" del cole.
    Me gusta mucho ese espíritu optimista del mensaje. Ahora mucho ánimo, energía y esa alegría que te caracteriza para seguir adelante.
    Congratulations! Otra seguidora más que se apunta.
    Teacher Marian

    ResponderEliminar